NOTICIES

Actualitat

Nota de premsa:

Navata, 9 abril 2017

Actualment en moltes poblacions catalanes, els espectacles de pallassos van esvaint-se de les programacions de festes, fins a desaparèixer completament.
Sobreviuen els pallassos que adopten el format teatre, produint espectacles amb dramatúrgia d'humor basat en el clown. Desistint de l'interès per ocupar algun lloc en embalats, empostissats i places, dins les programacions de festa dels municipis catalans.
Així doncs com que el projecte d'en Litu Bambasses no té sentit sense el públic, sobre tot el públic infantil.
...Com que creiem que els pallassos a Catalunya també formen part del patrimoni de la nostra cultura popular i que es mereixen un lloc a la festa.
...Com que ens esperona la voluntat de recuperar i dignificar la figura del més entranyable dels personatges humorístics de l'espectacle.
...Com que és més que evident que l'excusa per a prescindir dels espectacles de pallassos poc te a veure amb un problema de pressupost:
La mini Companyia Litu Bambasses posarà a disposició de tots el municipis catalans la CARPE LITU'S, amb la intenció d'arribar al màxim de públics possibles, dins la nostra "petitesa". Un detall important és que el cost per a l'Ajuntament que contracti l'estada de la Carpe Litu's serà de zero euros (0,00 €).
La Carpe Litu's és un espai íntim a on l'artista i el públic son mol a prop. Amb un aforament limitat a 28 espectadors, a Carpe Litu's oferirà els diversos espectacles d'en Litu Bambasses (http://discojuganera.blogspot.com.es).
Es faran sessions de tarda, hi haurà màgia, pallassos, poesia còmica, teatre de petit format, i altres sorpreses artístiques.
La Carpe Litu's estarà operativa de Juny a Setembre i constitueix en si mateixa un termòmetre per a valorar el veritable compromís de la societat amb els espectacles de proximitat i km. 0.

 No son pas les nostres habilitats les què mostren com som; si no les nostres eleccions!

 Tractem a la mainadeta amb delicadesa ; per què estan fets de somnis!

 Els nens què se senten estimats i juguen feliços , esdevenen ciutadans responsables.

La risa és una bomba de construcció massiva!

Fer riure és una bona manera de millorar el món.


Sobre Rafel Ortiz  alies  Litu Bambasses:


·         Rafel Ortiz després d'uns 35 anys dedicats a l’espectacle inicia una moratòria ajornant la feina als escenaris, i es dedica al treball d’inserció de joves amb problemes d’integració. Finalment el 2014 emergeix una nova etapa en la qual revifant, envigorint i consolidant els múltiples recursos escènics acumulats, fa eclosió una nova agitació creativa amb Litu Bambasses.
·         El projecte de la Cia. Litu Bambasses neix per oferir espectacles familiars en diferents formats. Cal dir que sempre tenint com a base el clown. Litu Bambasses és un pallasso de múltiples cares i formats. Amb variacions com el Doctor pallasso, però també és un mag al través d’ Armand de Cabestany, o fent poesia transparent amb clau “rapsoclown”.
FORMACIÓ:
·      Mim i dansa contemporània a l’Escola d’Arts Escèniques El Timbal , BCN.
·       Classes de Màgia amb: “Frakson” , SEI de Barcelona , “Flip Hallema” (escola holandesa)  J.Mª Martínez /Capsa Màgica (El rei de la màgia),  i del poeta Joan Brossa.
·      Claqué  i Danses Populars amb Montse Borredà , Escola De Dansa De Girona.
·      Teatre burlesc (paròdia, sàtira. Farsa, sainet, caricatura, ironia). Amb Víctor de la Hidalga (els joglars).
·      Seminaris sobre el mètode Stanislawski. Amb José Luis Plaza.
·      Cursos especialitzats sobre l'actor de W. Shakespeare amb Mr. David Perry i Mylton Díaz. Royal Shakespeare Company de Londres.
·      Alumne de Peter Förster Director del teatre de Halle i de Lieipzig (RDA): l’actor de Bertold Brecht, el distanciament.
·      Cursos de Dansa Contemporània amb Julien Hamilton.
·      Personal Workshop Stage amb Jhon Andrew Röring (Pallasso Australià)

·      Hi he posat el nas i molt d’interès en : Constel·lacions familiars,  Mediació de Conflictes. Primers auxilis. Autoprotecció . Prevenció de Riscos laborals. Lluita i extinció d’incendis . Tinc el títol de Director de Lleure Infantil i juvenil.


Espectacles des de 1988Plop
Equiliquà! 
Diàleg Saturnal
Plop Ploppi i Plippo
La volta al món amb màgia
Blat Magnètic
El Gran Ortini
Xarlot Rodamón
Les aventures del Pirata Malapeça
L'Increïble Copalti
Bufacontes
El globus
Cua de Pansa
En Gínjol
Zenzual
Tresor de Pau
En Zip
Disco-Xou
Màaaagia
L'Extrapatuf
Pastissos de nata
La Discojuganera
MagiContes
El Consultori del Doctor Pallasso
Suite Blanca
En Bambasses